Sınavsız İkinci Üniversite
- hukukbohcasi
- 11 Eyl 2016
- 2 dakikada okunur

Bakalım bu yazımızda 4 senelik fakülte eğitimimizde kendimizi nasıl geliştirebilirizz???
Evet ikinci üniversite olayı yeni yeni popüler olmaya başladı, artık hiçbirimiz tek lisansla yada önlisanla yetinmiyoruz. Bu gerekten iyi bir şey çünkü iş alımlarında iş verenlerin en çok dikkat ettiği şeylerden biri CVnin dolu olmasıdır tabiki. Ama her bölümü alıpta okumuyoruz. Örgün eğitimde ne okuyorsak ona uygun bölümler okumak her zaman daha çok avantaj sağlar. Ekonomi&İşletme, Siyaset Bilimi&Uluslarası İlişkiler, Psikoloji&Sosyoloji gibi. Yok ben keyiften okumak istiyorum dersenizde orası size kalmış :D
Öncelikle şunu söyleyeyim çoğu okulda Açıköğretim fakültesi var YGS ile istediğiniz bölüme girebiliyorsunuz ve örgün eğitiminizi etkilemiyor ama sınavsız ikinci üniv sadece Anadolu Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesinde var. (öylesine ygsye girmişseniz onu harcamayın açıköğretime tercih yapıp da 2. üniv gibi okuyabilirsiniz) Ben İstanbul Üniversitesindeyim, neden seçtin derseniz dersleri anadoluya göre çok daha iyiydi ve diploması bana daha sağlam geldi açıkcası. İstanbul Üniversitesinin harcı daha yüksek ve maalesef kitap verilmiyor, Anadolu Üniversitesi bu konuda daha iyi 265 tl idi yanlış hatırlamıyorsam dönemlik ücreti ve kayıt olduğunuz anda kitaplarınızı teslim ediyorlar. ACELE EDİN KAYITLAR 21 EYLÜLE KADAR UZAMIŞŞŞŞ!!!"
Neden Çift Anadal Programı Değilde Açıköğretim?
Ben kendi okulumda yandal yapmayı düşündüm ama vakıf okulları bunun için artı ücret alıyorlar ve iki örgğn eğitimi bir arada götürmek çok daha zor. Devletlerde 3üstü ortalama isteniyor ve ÇAP'a başlandığında belli bir ortalamanın altına düşmemek gerekiyor yoksa çap hakkınız elinizden alınıyor. Bu her okulda böyle bu yüzden ben istemedim. AÖF'te vize ve finaller yakınınızdaki okullarda oluyor; İstanbul üni her ders 20 soru test şeklinde oluyor ve genelde eski sorulardan da sorulduğu oluyor. ( açıkcası son 2-3 gün baksanız bile yeter). Genelde sınavlarda çakışmıyor hafta sonu yapıldığından. Hem zaten bütler de var o konuda da sıkıntı çıkmıyor.
Dersler ise okulun AÖF sistemine atılıyor video olarak, hafta hafta istediğiniz zaman girip izleyebiliyorsunuz. Kampüse gidip derslere girmek kesinlikle yok, yasak sadece videodan eğitim var onun dışında okul kulüplerine katılıp, kütüphaneden vs faydalanabilirsiniz.
Girmek istediğiniz bölümü çok iyi araştırın kendi alanınızda kişilerle görüşün konuşun, seçmek istediğiniz alandaki çalışanlar ve hocalarlada görüşün, insan sonradan pişman olabiliyor (ben çok mutluyum) Yüksek lisans için ise örgün aöf ayrımı yok herkes ALES'e girebilir ve herkes mülakatlarda eşit kabul edilir.
Yapamam/Yapabilir miyim? gibi düşünceleri bırakın herkes yapabilir düzenli ve istekli çalıştıktan sonra hepsi oluyor ve emin olun çok eğlencelii. Hele de nerede/ne okuyorsun sorularını soranlara 2 bölümü bir arada söylemek falan efsana gurur verici hgjfkl. Tabi bu kadar eğitimin üstüne staj kesinlikle lazım. Seminerlere katılmak aktif olmak, insan tanımak vsvs bunlar işin mutfak kısmı diyebilirim. Siz ne kadar yemek tarifi kitabı okursanız okuyun mutfağa girip o yemekleri yapmadığınız sürece geriye 0 kalıyor o yüzden 2 lisans diplomamıza güvenip de bu tür şeyleri asmıyoruz :)))
Açıköğretim Fakültesi Bülteni burada sona ermiştir, soruları olan arkadaşları beklerim hepinize kolay gelsin :*
Comments